Enkla tortillas med samosafyllning
Skrivet av Linda den .
Enkel variant av samosas där tortillabröd används istället för att göra riktiga samosas. Gott och enkelt blir det.
Ingredienser
- 600 g potatis, kokt
- 2 dl gröna ärtor
- 2 msk rapsolja
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ½ msk riven färsk ingefära
- ½ tsk spiskummin
- 1 kryddmått chilipulver
- 1 tsk mald koriander
- ½ tsk garam masala
- ½ tsk gurkmeja
- salt
- 8 tortillabröd
Till servering
- mango chutney
- havrefraiche (eller gräddfil)
- Eventuellt gurkstavar eller morotsstavar
Gör så här
Hacka lök och vitlök. Riv ingefäran. Fräs den gula löken, vitlöken och ingefäran i oljan till löken mjuknar och blir lätt transparent.
Blanda ner kryddorna och låt fräsa med tills det doftar gott.
Häll ner potatisen i en skål och mosa sönder med en gaffel. Vänd ner ärtorna. Skrapa ner lök- och kryddblandningen bland potatisen och blanda väl.
Fördela potatisröran på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande tortillabröd och tryck till. Stek dem gyllene i lite olja tills de får fint med färg.
Servera tillsammans med mango chutney, havrefraiche och eventuellt grönsaksstavar.