Glasstårta som slott
Skrivet av Linda den .
En tårta utan ägg, mjölk och nötter som är enkel att göra men ger ett pampigt intryck. Och dessutom är jättegod. En glasstårta som ser ut som ett slott.
Ingredienser
- 3 liter glass (i runda förpackningar, jag använde Oatly chokladglass och vaniljglass)
- 3 dl vispbar havregrädde
- Chokladsås, mjölkfri
- Hallon
- Glasstrutar
- 200 g mörk choklad
- Strössel, gärna flera olika varianter
- Kakor av valfri sort
Gör så här
Kvällen innan
Smält 50 g mörk choklad. Doppa glasstrutarna i chokladen och vänd i strössel. Låt stelna. Jag la de på knivar för att låta chokladen vara i luften runt om.
Välj ut ett stort fat som passar för tårtan att vara på. Lägg det i frysen om det får plats.
En stund innan
Vispa grädden. Krossa kakorna grovt. Hacka chokladen.
Precis innan servering
Ställ fatet på isklampar.
Blanda 0,5 l chokladglass med 0,5 l vaniljglass i en stor skål. Blanda i vispad grädde, de krossade kakorna och hackad choklad.
Tryck ut resterande glass ur förpackningarna och ställ i en cirkel (eller annan formation) på fatet. Häll ut glassblandningen i mitten.
Placera ut glasstrutarna upp och ner på glasstopparna.
Ringla chokladsås över hela tårtan på valfritt sätt. Spritsa ut resten av grädden. Ringla på mer chokladsås. Strössla med olika strössel över alltsammans. Dekorera till sist med hallon.
Servera och sjung "Ja må du leva...". Uppmana gästerna att ta för sig direkt innan allt smälter. ;)