Lindas lasagne
Skrivet av Linda den .
En god krämig vegetarisk lasagne. Passar bra att ha i matlådan och frysa in.
Ingredienser
- Lasagneplattor
- 2 zucchini
- 150 g spenat
- 300 g färskost (t.ex. Philadelphia)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl riven ost
Tomatsås
- 3 gula lökar
- 2-3 vitlöksklyftor
- 800 g krossade tomater (2 burkar)
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk honung
- lite sambal oelek
- basilika eller oregano
- salt & svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Skölj och skiva zucchinin tunt. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper (det kan behövas 2 plåtar). Så fort ugnen är varm ställer du in plåten med zucchinin i ca 10 min. Poängen är att vätskan ska försvinna ur zucchinin.
Gör tomatsåsen: Hacka lök. Stek löken i smör eller olja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek nån minut till. Häll i burktomaterna. Krydda med tomatpuré, honung, sambal oelek, basilika, salt och peppar. Låt småkoka i 15 minuter minst. Rör om då och då. Smaka av mot slutet.
Fräs spenaten tillsammans med vitlöken.
Öka ugnens värme till 225°C.
Montera lasagnen: Lägg ett lager tomatsås i botten och lägg på lasagneplattor. Varva sen tomatsås, zucchini, spenat, klickar av färskosten och lasagneplattor. Avsluta med ett lager tomatsås och strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter (beroende på lasagneplattornas koktid).
Servera gärna med en sallad.