Pasta med citronstekt sparris och ostsås
Skrivet av Linda den .
En riktigt enkel och god middag som passar allra bästa att laga i början av sommaren.
Ingredienser
- 2 portioner pasta, t ex tagliatelle
- 1 näve solroskärnor
Sås
- 2 dl matlagningsgrädde
- 125 g färskost med örter och vitlök (t.ex. Cantadou)
- salt & peppar
Sparris
- 1 knippe grön sparris
- 25 g smör
- 1 msk pressad citron
- rivet skal av 1/2 citron
- lite salt
Gör så här
Koka pastan. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna (ingen olja behövs!).
Såsen
Värm grädden på medelvärme i en kastrull. Lägg i osten och låt den smälta ner. Smaka av med salt och peppar.
Sparrisen
Skölj och ansa sparrisen. Blanda smöret med citronsaft och -skal, samt salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna (går bra att använda samma som till solroskärnorna) och stek sparrisen till önskad mjukhet i smöret.
Servera pastan med såsen och sparrisen. Toppa med solroskärnor.