Västerbottenpaj utan ägg
Skrivet av Linda den .
En paj som passar utmärkt att göra utan ägg. Gott till mycket.
Här serverad med tångkaviar.
Ingredienser
Pajdeg
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vatten
Fyllning
- 200 g riven västerbottensost
- 2 dl creme fraiche
- 200 g cream cheese
- salt och svartpeppar
Gör så här
Blanda ihop smör och vetemjöl. När det är blandat och börjar likna en deg tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ i kylskåpet i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Ta ut pajformen med degen i och klä kanterna med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
Riv västerbottenosten.
Blanda ihop creme fraiche, cream cheese och västerbottenost. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.